Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Εύκολη παραλλαγή του Ιμάμ Μπαϊλντί


Ξέρω ότι έχω χαθεί τώρα τελευταία από τις στήλες μαγειρικής και ομορφιάς και το έχω ρίξει μόνο στο διάβασμα... Αλλά είμαι διακοπές και πάλι σπίτι και σε ένα συνεχές πήγαινε κι έλα. Η οικογένεια είναι μοιρασμένη σε χωριά και πόλεις. Και αφού ήμουν μόνη με τον άνδρα μου και ο γιος μου σιχαίνεται τις μελιτζάνες είπα να φτιάξω ένα ιμάμ σε παραλλαγή. Πολύ νόστιμο!!! Ο άνδρας μου δεν κατάλαβε καν ότι ήταν παραλλαγή και μου ζήτησε και δεύτερο πιάτο,μάλλον του άρεσε πολύ. Ας πάμε όμως στη συνταγή.

Υλικά
4-5 μεγάλες μελιτζάνες
5 ξερά κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες για σάλτσα
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
μισό ματσάκι μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 κουταλιά ζάχαρη 

Εκτέλεση
Αφού πλένουμε τις μελιτζάνες τις ξεφλουδίζουμε σε σταυρό και τις κόβουμε πολύ χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη με αλάτι για να ξεπικρίζουν περίπου μισή ώρα. Μετά τις απλώνουμε σε ένα ταψί αφού πρώτα τις αλείψουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Θα τις δείτε να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Αν δεν βαριέστε το τηγάνι μπορείτε να τις τηγανίσετε, αλλά το φαγητό γίνεται έτσι πιο βαρύ.
Ενώ οι μελιτζάνες είναι στο φούρνο ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα και τον πελτέ ντομάτας με λίγη ζάχαρη και λίγο νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν μια γερή βράση. ρίχνουμε στο τέλος το μαϊντανό.  Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.  Συνοδεύεται με τυρί φέτα και τρώγεται άνετα και κρύο. 
Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου