Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ρυζόγαλο


Τι λέτε για ένα ρυζογαλάκι? Εύκολο και με λίγα υλικά.

Υλικά

1 λίτρο γάλα
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
6 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια ή 4 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
κανέλα


Εκτέλεση

Πρώτα ξεπλένουμε το ρύζι και το βάζουμε να βράσει σε νερό για 10 λεπτά. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα έχοντας κρατήσει 1 φλιτζάνι. Σ' αυτό ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση το γάλα ρίχνουμε το ρύζι και τ' αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Προσοχή να μην κολλήσει. Σ' αυτό το γλυκό έχουμε μια ξύλινη κουτάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Μετά το δεκάλεπτο χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το φλιτζάνι που κρατήσαμε με το γάλα, το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει, για 10 λεπτά περίπου. ΠΡΟΣΟΧΗ μην σας κολλήσει. Μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα. Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου