Τώρα που τα πορτοκάλια είναι στην εποχή τους, τι πιο ωραίο από ένα γλυκό πορτοκάλι. Μας βγάζει από τη δύσκολη θέση αν έχουμε καλεσμένους και κρατάει για πολύ καιρό. Τι λέτε λοιπόν? Ξεκινάμε?
Υλικά
5
πορτοκάλια χονδρόφλουδα
1.200
γρ. ζάχαρη
1
λίτρο νερό
1
ξυλάκι κανέλα
Χυμός
από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε
καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα να βράσουν για 15
λεπτά. Μετά ρίχνουμε το νερό και τα ξαναβράσουμε για άλλα 15 λεπτά. Το πετάμε
και αυτό το νερό και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να
τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα κόβουμε σε 4 ή
σε 6 κομμάτια. Με ένα ψαλιδάκι καθαρίζουμε την ψίχα τους και τα πιέζουμε να
βγάλουν τα υγρά τους. Μετά ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη
να βράσουν 15 λεπτά από τη στιγμή που κοχλάζει. Μετά ρίχνουμε τα πορτοκάλια και
βράζουμε για 20 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά. Πρέπει το σιρόπι να είναι πηχτό
και να στέκεται, να μην είναι νερουλό. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και
την κανέλα και τ’ αφήνουμε όλο το βράδυ να βγάλουν όλα τα νερά τους. Την άλλη
μέρα αν είναι πάλι νερουλό το ξαναβράζουμε για λίγο. Τα τοποθετούμε σε
αποστειρωμένα βάζα και τα αποθηκεύουμε σε ντουλάπι. Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου