Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Σούπα μοσχαράκι βραστό


Ένα ωραίο φαγητό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Υλικά

800γρ. μοσχάρι( ποντίκι κατά προτίμηση ή λαιμό)
4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
5 καρότα σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
σέλινο και σελινόριζα ( όσο σας αρέσει)
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό και 1 λεμόνι για αβγολέμονο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα κομμάτια του κρέατος για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν σε μπόλικο νερό. Ξαφρίζουμε τον αφρό που βγάζει στην αρχή. Μετά βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Αλατοπιπερώνουμε. Όταν κρυώσει λίγο, ρίχνουμε το αβγολέμονο. Προσοχή να μην μας κόψει το αυγό. Είναι μια από τις θρεπτικότερες σούπες, με πολλές βιταμίνες. Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου