Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Κανελόνια με κιμά


 
Καλησπέρα σας. Τα κανελόνια με κιμά είναι ένα φαγητό που μπορείτε να το απολαύσετε με την οικογένειά σας ή να το σερβίρετε σε ένα πάρτυ ή σε ένα μπουφέ. Είναι αρκετά εντυπωσιακό και πολύ νόστιμο. 

Υλικά
1 πακέτο κανελόνια
700 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1/2 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 1/2  φλιτζ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, κανέλα

για τη σάλτσα
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καταρχήν σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά στο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Το σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου. Συμπληρώνουμε με νερό αν χρειαστεί. Στο τέλος δεν πρέπει να έχει υγρά. Μετά ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι τριμμένο τυρί και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κανελόνια. Εδώ θέλει λίγο προσοχή να μην σας βγαίνει έξω ο κιμάς. Τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ κοντά το ένα με το άλλο. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα σοτάρουμε το σκόρδο στο βούτυρο και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και λίγο νερό και το βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο περιχύνουμε τα κανελόνια. Πρέπει να τα σκεπάζει η σάλτσα αλλιώς θα ξεραθούν. Προσθέτουμε κι άλλο νερό αν χρειάζεται. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί όλα τα κανελόνια. Αν το πυρέξ σας έχει καπάκι, εμένα έχει, το ψήνετε με σκεπασμένο το καπάκι για 40 λεπτά. Μετά το βγάζετε και το αφήνετε για 5 λεπτά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς. Ελπίζω να το κάνετε και να σας αρέσει. Σε εμάς πάντως φαγώθηκε με μιας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου