Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους. Τι βροχές ήταν αυτές, όλη την εβδομάδα. Ευτυχώς σήμερα έχει ήλιο!!! Λατρεύω τον ήλιο, όχι όμως και την πολύ υψηλή θερμοκρασία. Γενικά είμαι λάτρης της Άνοιξης και του Φθινοπώρου, αν και γεννήθηκα Χειμώνα. Αααα, είμαι Υδροχόος.

Λοιπόν, ας πάμε και σε ένα γλυκό πολύ φτηνό και γρήγορο. 

Αυτό είναι το αγαπημένο γλυκό του άντρα μου που με βοηθάει να το φτιάξουμε. Ξέρετε, όσες το έχετε φτιάξει εκεί που πετάγονται όλα σαν ατομική βόμβα....


Υλικά
1-2-3-4 για να μην ξεχνιόμαστε

1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1 χούφτα σταφίδες( αν θέλετε)
κανέλα, γαρύφαλλο
1 φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Μόλις βράσει για 3-4 λεπτά περίπου το βγάζετε από τη φωτιά. Αφαιρείται τη φλούδα. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και καβουρδίζετε το σιμιγδάλι μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει. Το ανακατεύεται συνεχώς για να μην καεί με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνεται και τις σταφίδες. Και μετά η ώρα της ΈΚΡΗΞΗΣ!!! Πρέπει να ρίξετε το σιρόπι στην άλλη κατσαρόλα...  Εδώ με βοηθάει ο άντρας μου:)) Τις πιο πολλές φορές βάζω την κατσαρόλα στο νεροχύτη για να μπορώ να το καθαρίσω πιο εύκολα. Μόλις σταματήσει να κοχλάζει το ξαναβάζετε στη φωτιά, την χαμηλώνετε και ανακατεύετε μέχρι να πιει το σιρόπι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Μετά βάζετε το καπάκι και το σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς. Αν θέλετε το βάζετε σε μια φόρμα του κέικ και το αναποδογυρίζετε ή όπως το κάνω εγώ σε ατομικά μπολάκια. Ό,τι απορία έχετε θα χαρώ να σας τη λύσω. Περιμένω τις εντυπώσεις σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου