Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Σήμερα έκανα ένα φαγητό που το λατρεύουμε στην κυριολεξία. Άκρως καλοκαιρινό και νόστιμο. Με φρέσκο χταπόδι και φρέσκες ντομάτες. Αχ, άντε να τελειώσουν τα σχολεία, να ξεκινήσουν οι διακοπές γιατί δεν αντέχω άλλο. Όχι πείτε μου, ποιο παιδί έχει όρεξη για διάβασμα? Και δεν μιλάω για τα μεγάλα που διαβάζουν υποχρεωτικά για τις εξετάσεις τους αλλά για τα μικρά. Εγώ έχω ένα γιο που πάει δ' δημοτικού. Το μυαλό του μετά το Πάσχα είναι έξω και στο παιχνίδι. Γυρνάει από το σχολείο, τρώει, μετά πάει ποδόσφαιρο γυρνάει κατά τις 19.00 και μου λέει: Εγώ πότε θα βγω να παίξω? Όλη μέρα στους δρόμους και κούραση καμία. Πάντως για να το παινευτώ είναι άριστος μαθητής το καμάρι μου. 


Ας γυρίσουμε στη συνταγή μας. 

Υλικά 
1 χταπόδι
1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
1 κρεμμύδι,1 σκελίδα σκόρδο
λάδι για το τσιγάρισμα
1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
μισό ποτήρι κρασί κόκκινο
αλάτι,πιπέρι, ζάχαρη
λίγο ξύδι



Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χταπόδι (εμένα μου το καθαρίζει ο ψαράς), το πλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει με λίγο ξύδι. Αυτό θα βγάλει και τα ζουμιά του. Το βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να φύγουν τα υγρά. Προσοχή να μην σας κολλήσει. Θα πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα. Το γυρνάμε και από τις δύο μεριές. Το βγάζουμε το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Βάζουμε το  λάδι για το τσιγάρισμα και ξεκινάμε με το κρεμμύδι και το σκόρδο.  Ρίχνουμε και το κομμένο χταπόδι και το τσιγαρίζουμε για 5- 10 λεπτά. Το σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας με λίγη ζάχαρη και λίγο νερό, αλάτι, και πιπέρι. Το μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Συμπληρώνουμε με νερό όταν χρειάζεται. Στο τέλος του μαγειρέματος πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο χταπόδι και έτοιμο το φαγητό μας. Πίνουμε και το υπόλοιπο κρασί να μην πάει χαμένο. 
Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου