Μια που είμαστε σε κλίμα νηστείας θα δούμε και ένα φαγητό με σουπιές. Είναι λίγο ακριβές αλλά αξίζει τον κόπο. Εγώ τις πήρα 9 ευρώ το κιλό. Προσοχή μόνο σε αυτούς που έχουν αλλεργία στα θαλασσινά.
Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις σοτάρουμε σε καυτό λάδι μαζί με το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Μετά σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί ρίχνουμε το κονκασέ ντομάτας. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Αν θέλει νερό συμπληρώνουμε λίγο. Αφού μαλακώσουν, βάζουμε και τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και τα δαφνόφυλλα. Τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και τα κρεμμύδια. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Εγώ το συνόδεψα με ρύζι που είχα βράσει με 1 καρότο, και μια πράσινη σαλάτα με μαρούλι, ρόκα, κρεμμυδάκι φρέσκο και ελιές. Ελπίζω να σας άρεσε. Καλή όρεξη!!!
1200γρ σουπιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 κρεμμύδια μεγάλα χοντροκομμένα
μισή κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα κόκκινο κρασί ξηρό
1 κουτί κονκασέ ντομάτα
3 δαφνόφυλλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου